Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Arttu Salmi
Opiskelu auttoi tarkastelemaan omaa työtä eri perspektiivistä
Arttu Salmi
Toimialajohtaja, Kymen Seudun Osuuskauppa KATI 13

Hakeuduin KATI-ohjelmaan ensisijaisesti päivittääkseni opintojani ja tavoitteeksi itselleni asetin KTM-tutkinnon suorittamisen työn ohessa. Olin kuullut monilta kollegoiltani pelkästään hyvää liittyen aiempiin KATI-ohjelmiin ja, kun haku ohjelmaan alkoi, olin onnellisesti siinä tilanteessa, että opintojen jatkaminen oli mahdollista.

Opiskelu mahdollisti omalla tavallaan irtautumisen omasta työstä ja auttoi tarkastelemaan sitä eri perspektiivistä. Opiskeluryhmän monialainen kokemus työstä ja elämästä sekä luennoitsijoiden ammattitaitoinen ote rikastuttivat lähijaksojen keskusteluja. Parasta antia opinnoissa oli tietysti yhteisöllisyys, joka syntyy kun kaikki työskentelevät saman tavoitteen eteen, samalla omia vahvuuksiaan käyttäen ja heikkouksiaan kehittäen.

Ennen opintoihin hakeutumistani kävin keskustelun työnantajani kanssa, jossa sovittiin ajasta ja tavasta opintojen työn ohessa hoitamiseksi. Viikonloppuihin painottuneet lähijaksot osaltansa tukivat tässä onnistumista. Joissain tapauksissa opinto-kokonaisuuden laajuus toki haastoi arjessa ja ajankäytössä ja opintojen aikana perhepiirissä tapahtunut sairastuminen koetteli omaa jaksamista.

Opintojen aikana ja Pro Gradua tehdessä yhteydenpito verkoston kanssa oli hyvinkin tiivistä. Osa yhteydenpidosta liittyi suoraan opintoihin, mutta joidenkin opiskelijakollegoiden ja luennoitsijoiden kanssa tuli sparrailtua enemmänkin. Opintojen aikana myös suhteellisen tiivis Facebook-ryhmä on voimissaan vielä opintojen päättymisen jälkeenkin. Omien näkemysten jakaminen ja muiden kuunteleminen luo monesti vaihtoehtoisia lähestymistapoja ongelmaan, ja tämä on yksi verkoston rikkaus.

Suosittelen KATI-ohjelmaa johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille, joilla on halu edelleen kehittää itseään ja päivittää tietojaan.

Arttu Salmi
Toimialajohtaja, Kymen Seudun Osuuskauppa
KATI 13

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.