Palvelut lainaajalle

Lappeenrannan tiedekirjasto on avoin tieteellinen kirjasto, joka palvelee LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun lisäksi myös yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Tiedekirjaston toimipaikka on LUTin tiloissa Lappeenrannan Skinnarilassa. Kirjaston kokoelmat ovat kaikkien rekisteröityneiden lainaajien käytössä ja asiakkaaksi pääsee täyttämällä asiakastietolomakkeen. Kirjaston asiakkaille aktivoidaan erillinen kirjastokortti ja se noudetaan kirjaston palvelupisteestä. Henkilöllisyys on todistettava kirjastokortin luovutuksen yhteydessä.

Lappeenrannan tiedekirjaston Finna-hakupalvelusta löytyvät tiedot kirjaston kokoelmiin kuuluvista teoksista ja niiden saatavuudesta. Myös lainojen uusinta ja aineiston varaus (rekisteröityneille asiakkaille) voidaan tehdä Finnassa.

Laina-ajat vaihtelevat kokoelmatyypeittäin:

  • lyhytlainat: 1 vrk
  • videot ja DVD:t: 1 viikko
  • kurssikirjat ja opinnäytetyöt: 2 viikkoa
  • yleiskokoelma, sarjat ja AV-aineisto: 4 viikkoa
  • lehtiä ei lainata

Erääntyneistä lainoista kertyy myöhästymismaksuja, jotka on mahdollista maksaa Finnassa kotimaisten verkkopankkien kautta tai luottokorteilla. Myöhästymismaksut ja muut kertyneet maksut voi maksaa kirjaston palvelupisteessä maksukortilla.

Jos asiakkaan tarvitsemaa aineistoa ei löydy Tiedekirjaston kokoelmista, voi aineiston tilata käyttöönsä kaukopalvelun kautta. Tilaus on maksullista palvelutoimintaa ja tarkemmat tiedot löytyvät hinnastosta.

Lisätietoja: origo@lut.fi tai puh. 040 159 4941.