LUT-tiedekirjaston palvelut poikkeusaikana

LABin ja LUTin Lappeenrannan ja Lahden kampukset ovat suljettu toistaiseksi, eivätkä kirjastojen tilat ole ulkopuolisten asiakkaiden käytössä. Viimeiset palvelupäivät ennen kesäsulkua ovat Lahdessa tiistai 22.6. ja Lappeenrannassa torstai 24.6. Tiedekirjaston asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse kesän 2021 ajan.

LUTin ja LABin henkilökunta ja opiskelijat voivat asioida kirjastossa omatoimisesti 17.5. alkaen.   

Lainaaminen

1. Voiko kirjoja lainata?

Opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata kirjoja omatoimisesti kampusten aukioloaikoina 17.5. alkaen. 

Ulkopuolinen asiakas jos haluat lainata toimi näin:    

  • Tee varaus tarvitsemaasi aineistoon LAB Primossa tai LUT Primossa.  

  • Kun saat varauksen noutoilmoituksen sähköpostiisi, sovi noudosta täyttämällä tämä lomake. Nouto on mahdollista Lappeenrannassa vain tiistaisin ja torstaisin klo 10-14 välillä. Lahdessa noudot tiistaisin ja torstaisin klo 12-14 välillä toukokuun loppuun ja kesäkuussa tiistaisin 12-14. Kesän viimeiset palvelupäivät ovat Lahdessa tiistai 22.6. ja Lappeenrannassa torstai 24.6. Kirjasto vahvistaa ajan. Viestissä, jossa vahvistetaan aika, annetaan myös ohjeet noutopaikasta. 

2. Kuinka pian varaukset pitää noutaa?

Varauksen viimeinen noutopäivä ilmoitetaan sähköpostiin tulevassa saapumisilmoituksessa.

3. Voiko lainoja uusia?

Lainat voi uusia LAB Primossa tai LUT Primossa. Lainaa ei voi uusia, jos kirjaan on varaus tai jos kokonaislaina-aika on täyttynyt. Katso Primo-opas.

4. Tarvitsenko kirjastokortin?

Painetun aineiston lainaamiseen tarvitaan henkilökohtainen kirjastokortti. LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta voivat tarvittaessa varata ajan kirjastokortin noutoa varten lomakkeella. Muiden asiakkaiden pitää täyttää asiakastietolomake ja sopia kortin noutoaika täyttämällä tämä lomake.

5. Miksi varaamani aineisto näkyy jo lainoissani?

Varaamasi aineistot lainataan sinulle etukäteen noutopäivänä, joten ne näkyvät lainoissasi jo ennen kuin käyt noutamassa ne sovitusta paikasta sovittuna aikana.

6. Voinko lainata Lappeenrannan lyhytlainakokoelman kirjoja?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan: kirjasto.lappeenranta@lut.fi

7. Toimiiko kaukopalvelu?

Kaukopalvelu palvelee rajoitetusti LUTin ja LABin henkilökuntaa ja opiskelijoita. Lisätietoja: kaukopalvelu@lut.fi

Palauttaminen

1. Miten palautan lainaamani kirjat, kun kirjasto on suljettu?

Opiskelijat ja henkilökunta voivat palauttaa lainat omatoimisesti kirjastoon. Ulkopuoliset asikkaat, toimikaa tässä olevien kaupunkikohtaisten ohjeiden mukaan. Voitte myös halutessanne postittaa lainanne kirjastoon. Asiakas on vastuussa postitetuista kirjoista kunnes ne saapuvat kirjastoon ja palautetaan pois asiakkaan lainoista.

Lappeenranta: Ulkopuolisille asiakkaille kirjojen palautus onnistuu asiakaspalvelupäivinä tiistaisin ja torstaisin klo 10:00-14:00 sopimalla palautusaika lomakkeella. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. Kesän viimeinen palvelupäivä on torstai 24.6

Lahti: Ulkopuolisille asiakkaille kirjojen palautus onnistuu asiakaspalvelupäivinä toukokuussa tiistaisin ja torstaisin klo 12:00-14:00, kesäkuussa tiistaisin 12:00-14:00 sopimalla palautusaika lomakkeella. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. Kevään viimeinen palvelupäivä on tiistai 22.6.

Maksut

1. Kertyykö poikkeusaikana myöhästymismaksuja?

Kyllä, jos et uusi tai palauta lainoja viimeistään eräpäivänä.

2. Kuinka voin maksaa myöhästymismaksuni?

Myöhästymismaksut voi maksaa verkkopankissa Primon Omat tiedot -osiossa olevan Maksa maksut-linkin kautta. Pienin mahdollinen maksu verkkopankissa on 0,65€.

Palveluajat ja -kanavat

1. Milloin kirjastoon pääsee?

Kirjasto on avoinna omatoimisesti LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle 17.5. alkaen. 
Kampusten ja kirjastojen tilat ovat suljettuja ulkopuolisilta asiakkailta. Asiakaspalvelu hoidetaan etänä. Välttämättömät kirjojen lainaus- ja palautuspalvelut hoidetaan, ks. yllä olevat ohjeet.

2. Miten saan yhteyden kirjastoon?

Ole yhteydessä kirjastoon sähköpostilla tai www-sivujen chatilla, niin vastaamme viimeistään seuraavana työpäivänä. Lainaus- ja palautuspalvelu tiistaille tai torstaille varataan lomakkeella.

Tulostus

1. Kuinka pääsen kirjastoon tulostamaan?

Lappeenrannan kirjastossa tulostus onnistuu kampuksen aukioloaikoina LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kirjaston tilata ovat suljettuna ulkopuolisilta asiakkailta. 

Thesis-opinnäytetyötila

1. Voinko varata Thesis-paikan?

Yksittäisten valmistumisvaiheen opiskelijoiden kulkuluvista päättää koulutuksesta vastaava vararehtori kummassakin korkeakoulussa. Jos lupa myönnetään, ja tarvitset opinnäytetyön tekoa varten työpisteen, ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan: kirjasto.lappeenranta@lut.fi.

2. Kuinka saan Thesiksen avaimen?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan tai varaa asiakaspalveluaika lomakkeella. Sinulla tulee olla vararehtorin lupa kampukselle pääsyyn ja Thesis-paikka varattuna ennen avaimen noutoa. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kun noudat avaimen sovittuna aikana sovitusta paikasta.

3. Kuinka palautan Thesiksen avaimen?

Avaimen voi palauttaa Thesiksen eteisaulassa olevaan postilaatikkoon tai varaamalla asiakaspalveluajan lomakkeella. Jos palautat avaimen postilaatikkoon, ilmoita asiasta sähköpostilla kirjasto.lappeenranta@lut.fi.