LUT-tiedekirjaston palvelut poikkeusaikana

LABin ja LUTin Lappeenrannan ja Lahden kampukset ovat suljettu toistaiseksi, eivätkä kirjastojen tilat ole opiskelijoiden ja ulkopuolisten asiakkaiden käytössä. Viimeiset palvelupäivät ennen kesäsulkua ovat Lahdessa torstai 27.5. ja Lappeenrannassa torstai 24.6. Tiedekirjaston asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse kesän 2021 ajan.
LUTin ja LABin henkilökunta voi asioida kirjastossa omatoimisesti.   

Lainaaminen

1. Voiko kirjoja lainata?

Voi. Lainaamme aineistoja vain välttämättömiin tarpeisiin, esimerkiksi valmistumassa oleville opiskelijoille, kurssin suorittamiseen tai tenttiin. Toimi näin:    

  • Tee varaus tarvitsemaasi aineistoon LAB Primossa tai LUT Primossa.  

  • Kun saat varauksen noutoilmoituksen sähköpostiisi, sovi noudosta täyttämällä tämä lomake. Nouto on mahdollista vain tiistaisin ja torstaisin Lappeenrannassa klo 10-14 välillä ja tiistaisin ja torstaisin Lahdessa klo 12-14 välillä. Lahdessa kevään viimeinen palvelupäivä on torstai 27.5. ja Lappeenrannassa kesän viimeinen palvelupäivä on torstai 24.6. Kirjasto vahvistaa ajan. Viestissä, jossa vahvistetaan aika, annetaan myös ohjeet noutopaikasta. 

2. Kuinka pian varaukset pitää noutaa?

Varauksen viimeinen noutopäivä ilmoitetaan sähköpostiin tulevassa saapumisilmoituksessa.

3. Voiko lainoja uusia?

Lainat voi uusia LAB Primossa tai LUT Primossa. Lainaa ei voi uusia, jos kirjaan on varaus tai jos kokonaislaina-aika on täyttynyt. Katso Primo-opas.

4. Tarvitsenko kirjastokortin?

Painetun aineiston lainaamiseen tarvitaan henkilökohtainen kirjastokortti. LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta voivat tarvittaessa varata ajan kirjastokortin noutoa varten lomakkeella. Muiden asiakkaiden pitää täyttää asiakastietolomake ja sopia kortin noutoaika täyttämällä tämä lomake.

5. Miksi varaamani aineisto näkyy jo lainoissani?

Varaamasi aineistot lainataan sinulle etukäteen noutopäivänä, joten ne näkyvät lainoissasi jo ennen kuin käyt noutamassa ne sovitusta paikasta sovittuna aikana.

6. Voinko lainata Lappeenrannan lyhytlainakokoelman kirjoja?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan: kirjasto.lappeenranta@lut.fi

7. Toimiiko kaukopalvelu?

Kaukopalvelu palvelee rajoitetusti LUTin ja LABin henkilökuntaa ja opiskelijoita. Lisätietoja: kaukopalvelu@lut.fi

Palauttaminen

1. Miten palautan lainaamani kirjat, kun kirjasto on suljettu?

Toimi tässä olevien kaupunkikohtaisten ohjeiden mukaan. Voit myös halutessasi postittaa lainasi kirjastoon. Asiakas on vastuussa postitetuista kirjoista kunnes ne saapuvat kirjastoon ja palautetaan pois asiakkaan lainoista.

Lappeenranta: Kirjoja voi palauttaa kirjaston palautuslaatikkoon tiistaisin ja torstaisin klo 10:00-14:00. Palautuslaatikko on ulkona kirjaston pohjakerroksen ulko-oven luona vain ilmoitettuna aikana. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. Jos palautat useita kirjoja kerralla, varaa palautusaika lomakkeella. Kesän viimeinen palvelupäivä on torstai 24.6

Lahti: Kirjojen palautus onnistuu asiakaspalvelupäivinä tiistaina ja torstaina klo 12:00-14:00 sopimalla palautusaika lomakkeella. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. Kevään viimeinen palvelupäivä on torstai 27.5.

Maksut

1. Kertyykö poikkeusaikana myöhästymismaksuja?

Kyllä, jos et uusi tai palauta lainoja viimeistään eräpäivänä.

2. Kuinka voin maksaa myöhästymismaksuni?

Myöhästymismaksut voi maksaa verkkopankissa Primon Omat tiedot -osiossa olevan Maksa maksut-linkin kautta. Pienin mahdollinen maksu verkkopankissa on 0,65€.

Palveluajat ja -kanavat

1. Milloin kirjastoon pääsee?

Kampusten sulku jatkuu kevätlukukauden loppuun saakka. Kampusten ja kirjastojen tilat ovat suljettuja opiskelijoilta ja ulkopuolisilta asiakkailta sulun aikana. Asiakaspalvelu hoidetaan etänä. Välttämättömät kirjojen lainaus- ja palautuspalvelut hoidetaan, ks. yllä olevat ohjeet.

2. Miten saan yhteyden kirjastoon?

Ole yhteydessä kirjastoon sähköpostilla tai www-sivujen chatilla, niin vastaamme viimeistään seuraavana työpäivänä. Lainaus- ja palautuspalvelu tiistaille tai torstaille varataan lomakkeella.

Tulostus

1. Kuinka pääsen kirjastoon tulostamaan?

Tulostaminen kirjastossa ei onnistu, koska kirjaston tilat ovat suljettuna poikkeusajan vuoksi.

Thesis-opinnäytetyötila

1. Voinko varata Thesis-paikan?

Yksittäisten valmistumisvaiheen opiskelijoiden kulkuluvista päättää koulutuksesta vastaava vararehtori kummassakin korkeakoulussa. Jos lupa myönnetään, ja tarvitset opinnäytetyön tekoa varten työpisteen, ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan: kirjasto.lappeenranta@lut.fi.

2. Kuinka saan Thesiksen avaimen?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan tai varaa asiakaspalveluaika lomakkeella. Sinulla tulee olla vararehtorin lupa kampukselle pääsyyn ja Thesis-paikka varattuna ennen avaimen noutoa. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kun noudat avaimen sovittuna aikana sovitusta paikasta.

3. Kuinka palautan Thesiksen avaimen?

Avaimen voi palauttaa Thesiksen eteisaulassa olevaan postilaatikkoon tai varaamalla asiakaspalveluajan lomakkeella. Jos palautat avaimen postilaatikkoon, ilmoita asiasta sähköpostilla kirjasto.lappeenranta@lut.fi.