LUT-tiedekirjaston palvelut poikkeusaikana

LABin ja LUTin Lappeenrannan ja Lahden kampukset ovat suljettu toistaiseksi, eivätkä kirjastojen tilat ole ulkopuolisten asiakkaiden käytössä. LUTin ja LABin henkilökunta ja opiskelijat voivat asioida kirjastossa myös palveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. 
 

Lainaaminen

1. Voiko kirjoja lainata?

Tarkista palveluajat. Opiskelijat ja henkilökunta voivat lainata kirjoja myös omatoimisesti kampusten aukioloaikoina. 

Ulkopuolinen asiakas jos haluat lainata toimi näin:    

  • Tee varaus tarvitsemaasi aineistoon LAB Primossa tai LUT Primossa.  

  • Kun saat varauksen noutoilmoituksen sähköpostiisi, sovi noudosta täyttämällä tämä lomake. Kirjasto vahvistaa ajan. Viestissä, jossa vahvistetaan aika, annetaan myös ohjeet noutopaikasta. 

2. Kuinka pian varaukset pitää noutaa?

Varauksen viimeinen noutopäivä ilmoitetaan sähköpostiin tulevassa saapumisilmoituksessa.

3. Voiko lainoja uusia?

Lainat voi uusia LAB Primossa tai LUT Primossa. Lainaa ei voi uusia, jos kirjaan on varaus tai jos kokonaislaina-aika on täyttynyt. Katso Primo-opas.

4. Tarvitsenko kirjastokortin?

Painetun aineiston lainaamiseen tarvitaan henkilökohtainen kirjastokortti. LUTin ja LABin opiskelijat ja henkilökunta voivat noutaa korttinsa kirjastosta palveluaikoina. Henkilöllisyystodistus tarvitaan. Muiden asiakkaiden pitää täyttää asiakastietolomake ja sopia kortin noutoaika täyttämällä tämä lomake.

5. Miksi varaamani aineisto näkyy jo lainoissani?

Varaamasi aineistot lainataan sinulle etukäteen noutopäivänä, joten ne näkyvät lainoissasi jo ennen kuin käyt noutamassa ne sovitusta paikasta sovittuna aikana.

6. Toimiiko kaukopalvelu?

Kaukopalvelu palvelee LUTin ja LABin henkilökuntaa ja opiskelijoita. Lisätietoja: kaukopalvelu@lut.fi

Palauttaminen

1. Miten palautan lainaamani kirjat, kun kirjasto on suljettu?

Opiskelijat ja henkilökunta voivat palauttaa lainat omatoimisesti kirjastoon. Ulkopuoliset asikkaat, toimikaa tässä olevien kaupunkikohtaisten ohjeiden mukaan. Voitte myös halutessanne postittaa lainanne kirjastoon. Asiakas on vastuussa postitetuista kirjoista kunnes ne saapuvat kirjastoon ja palautetaan pois asiakkaan lainoista.

Lappeenranta: Ulkopuolisille asiakkaille kirjojen palautus onnistuu asiakaspalvelupäivinä tiistaisin ja torstaisin klo 9:00-14:00 sopimalla palautusaika lomakkeella. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. 

Lahti: Ulkopuolisille asiakkaille kirjojen palautus onnistuu asiakaspalvelupäivinä klo 9:00-14:00, sopimalla palautusaika lomakkeella. Kirjat käsitellään saman päivän aikana. 

Maksut

1. Kertyykö poikkeusaikana myöhästymismaksuja?

Kyllä, jos et uusi tai palauta lainoja viimeistään eräpäivänä.

2. Kuinka voin maksaa myöhästymismaksuni?

Myöhästymismaksut voi maksaa verkkopankissa Primon Omat tiedot -osiossa olevan Maksa maksut-linkin kautta. Pienin mahdollinen maksu verkkopankissa on 0,65€.

Palveluajat ja -kanavat

1. Milloin kirjastoon pääsee?

Kirjasto on avoinna omatoimisesti LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kampusten ja kirjastojen tilat ovat suljettuja ulkopuolisilta asiakkailta, joiden asiakaspalvelu hoidetaan etänä. Välttämättömät kirjojen lainaus- ja palautuspalvelut hoidetaan, ks. yllä olevat ohjeet.

2. Miten saan yhteyden kirjastoon?

Ole yhteydessä kirjastoon sähköpostilla tai www-sivujen chatilla, niin vastaamme viimeistään seuraavana työpäivänä. Lainaus- ja palautuspalvelu tiistaille tai torstaille varataan lomakkeella.

Tulostus

1. Kuinka pääsen kirjastoon tulostamaan?

Lappeenrannan kirjastossa tulostus onnistuu kampuksen aukioloaikoina LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Kirjaston tilat ovat suljettuna ulkopuolisilta asiakkailta. 

Thesis-opinnäytetyötila

1. Voinko varata Thesis-paikan?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan: kirjasto.lappeenranta@lut.fi.

2. Kuinka saan Thesiksen avaimen?

Ota yhteyttä Tiedekirjasto Lappeenrantaan. Ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kun noudat avaimen.

3. Kuinka palautan Thesiksen avaimen?

Avaimen voi palauttaa Thesiksen eteisaulassa olevaan postilaatikkoon tai tuomalla sen asiakaspalveluaikoina kirjaston palvelupisteeseen. Jos palautat avaimen postilaatikkoon, ilmoita asiasta sähköpostilla kirjasto.lappeenranta@lut.fi.