Palvelut tiedonhakijalle

Lappeenrannan tiedekirjasto on avoin tieteellinen kirjasto, jonka kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Painetun aineiston lainaaminen edellyttää asiakkaaksi rekisteröitymistä.

Lappeenrannan tiedekirjaston aineistotietokanta on Wilma Finna. LUTin ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoilla ja henkilökunnalla on oikeus käyttää oman kehysorganisaationsa käyttöön hankittuja e-aineistoja Finna-hakupalvelun kautta.

Kirjastoon tullut asiakas voi pyytää henkilökuntaa avaamaan yhteyden valitsemansa korkeakoulun (LUTin tai Saimian) e-aineistoihin Finna-hakupalvelun kautta. Aineistoissa on sekä suomalaisia että ulkomaisia tietokantoja, e-lehtiä ja e-kirjoja useilta eri aihealueilta.

Tiedonhakuun on tarjolla kokoelma oppaita: LibGuides

Tietopalvelu

Lappeenrannan tiedekirjaston tietopalvelu palvelee LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä alueen yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Asiakkaat voivat käyttää Tiedekirjaston verkkotietokantoja itsenäisesti ja tarvittaessa he voivat kääntyä myös tietopalvelun puoleen. Tietopalvelun henkilökunta neuvoo tiedonhauissa ja tekee lisenssiehtojen mukaisia tiedonhakuja toimeksiannoista.

Asiakkaita neuvotaan ja opastetaan veloituksetta. Toimeksiannoista laskutetaan hinnaston mukaan.

Päivystävän informaatikon tavoittaa varmimmin ma-pe klo 8:00-15:30 sähköpostitse, puhelimitse tai chatilla. Henkilökohtaista neuvontaa varten voi varata puolen tunnin ajan lomakkeella. Neuvonta voidaan järjestää paikan päällä Skinnarilan kirjastossa tai etäyhteyden kautta.

Yhteydenotot
kirjasto@lut.fi tai puh. 050 410 4652
Chat: www.lut.fi/kirjasto