Avoimen yliopiston väyläopinnot

KESÄLLÄ 2021: Ilmoittautuminen LUT Kandidaatti Highway -väyläopintoihin alkoi 14.7.2021 klo 12.00 ja päättyi 18.7.2021 klo 23.59. Highway-paikat jaetiin arpomalla ilmoittautumisaikana ilmoittautuneiden kesken.

Väyläopinnot kandidaatin opintoihin

LUT-yliopistoon on mahdollista hakea sekä kauppatieteisiin että tekniikan kandidaattiohjelmiin ilman valintakoetta suorittamalla alakohtaisesti määritellyt väyläopinnot.  

Väyläopiskelijaksi ei tarvitse erikseen hakea, vaan väyläopintoja voi aloittaa suorittamaan, milloin vaan sopiva opintojakso on avoimen yliopiston ohjelmassa - poikkeuksena LUT Kandidaatti Highway, johon on vuosittain oma ilmoittautumisaika (heinäkuussa). Väylissä vaadittavia opintojaksoja voi suorittaa avoimessa yliopistossa intensiivi- tai yliopiston perusopetukseen integroituina kursseina. Väyliin soveltuvia opintojaksoja järjestetään myös yhteistyökesäyliopistoissa mm. Lahdessa.

Väylässä suoritetut opinnot ovat osa tulevaa tutkintoa. Näin ollen avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot "eivät mene hukkaan", vaikka hakisitkin yliopistoon muutakin reittiä esimerkiksi valintakokeella.

Hakeakseen avoimen väylän kautta kandidaattiohjelmiin hakijalla ei tarvitse olla ylioppilastutkintoa tai muuta korkeakoulukelpoisuuden antavaa toisen asteen tutkintoa.

Ohjeet avoimen yliopiston kurssitarjonnan löytämiseksi on koottu avoimen yliopiston verkkosivuille www.lut.fi/avoinyliopisto.

Väyläopinnot tekniikan maisteriopintoihin

LUT Maisteri Highway

Osaan LUTin tekniikan maisteriohjelmista on mahdollista hakea suorittamalla ensin maisteriohjelman ensimmäisen lukuvuoden opinnot avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijana. LUT Maisteri Highwayhin on vuosittain oma ilmoittautumisaika (kesäkuussa).

HUOM! Pohjakoulutusvaatimus LUT Maisteri Highway -väyläopiskelijaksi on sama kuin kyseiseen maisteriohjelmaan vahvistetut hakukelpoisuusvaatimukset vuodenvaihteen maisterihaussa - saman tai soveltuvan alan alempi korkeakoulututkinto.

Ohjeet avoimen yliopiston LUT Maisteri Highway -väyläopintoihin ilmoittautumisesta ovat nähtävillä avoimen yliopiston verkkosivuilla www.lut.fi/opiskelu/avoin-yliopisto/highway/maisteri-highway.

 

Hakupalveluiden yhteystiedot

LUT-yliopisto
Hakupalvelut
PL 20 (Yliopistonkatu 34)
53851 Lappeenranta

Suomenkielisten koulutusten opiskelijavalinnat:
hakijapalvelut@lut.fi

Hakuaikana tavoitat meidät puhelimitse arkisin klo 10-13 välillä.

  • Kauppatieteiden suomenkieliset valinnat: puh. 0400 295 150 (klo 10-13)
  • Tekniikan suomenkieliset valinnat: puh. 0400 295 130 (klo 10-13)

Englanninkielisten koulutusten opiskelijavalinnat:
admission@lut.fi