Tietotekniikka

Tietotekniikka

Maailma on digitaalinen. Ohjelmistot ja teknologiat ovat yhä merkittävämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Ohjelmointiosaamisella tartutaan esimerkiksi kestävän kehityksen haasteisiin. 

Tietotekniikan ohjelmassa opit ratkaisemaan isoja yhteiskunnan haasteita digitalisaation ja ohjelmistotuotannon osaamisen avulla. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi energiankulutuksen vähentämiseen, yritysmaailman tutkimus- ja kehitystarpeisiin tai vaikkapa kuluttajien toimintatapojen ohjaamiseen kestävän kehityksen suuntaan.

Tietotekniikan opiskelu antaa sinulle työkalut isojen ja pientenkin ongelmien ratkaisuun: ohjelmointiosaamisen avulla voit tarttua esimerkiksi materiaalin- tai energiankulutukseen liittyviin haasteisiin tai kuluttajien kohtaamiin arkipäiväisiin ongelmiin. Ymmärrät myös, että ohjelmistot ja tietotekniset laitteet ovat välineitä ratkaisuille: ne toimivat usein muiden tieteenalojen oleellisena tukena.

Tietotekniikan koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ongelmanratkaisusta ja haluat vaikuttaa siihen, että asioita tehdään jatkossa nopeammin, halvemmalla ja entistä tehokkaammin. Tuotat ratkaisuja huomioiden niin yksittäisten ihmisten kuin suurien yritysten tarpeet.

Miksi opiskella tietotekniikkaa?

"Suomesta puuttuu 15 000 ohjelmistoalan ammattilaista"

Haastattelimme tietotekniikan professori Jari Porrasta ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi tietotekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella tietotekniikkaa

Mitä tietotekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Tietotekniikan ohjelmassa opit ottamaan ohjelmistojen suunnittelussa huomioon digitalisaation, tiedonhallinnan sekä kestävän kehityksen näkökulmat. Pääset hyödyntämään loogista ajattelua ja luonnontieteitä ongelmien ratkaisemisessa sekä soveltamaan oppimaasi todellisiin arjen ja yrityselämän yliopistolle tarjoamiin haasteisiin.

Opintoihin yhdistyy vahvasti liiketoimintanäkökulma, joka auttaa hahmottamaan, millaista yritystoimintaa ohjelmistojen avulla voi luoda ja kuinka opintojen avulla työllistytään. Voit myös kehittää liiketoimintaa yliopiston start up- ja ohjelmistokehityksen alustojen avulla jo opiskelujesi aikana.

LUTin laboratoriotiloissa voit tehdä käyttäjälähtöiseen ohjelmistotuotantoon liittyviä kokeita, jotka auttavat ymmärtämään käyttäjien, yritysten ja ratkaisuiden tilaajien tarpeita ja vaatimuksia. Tekemällä oppimiseen ja intensiiviseen opiskeluun tähtäävillä Code campeillä pääset suunnittelemaan ja rakentamaan ohjelmistoja tiimityönä yritysten ja yliopiston yhteistyökumppaneiden kanssa työskennellen.

Valitsemalla sivuopintokokonaisuudeksi kauppatieteet tai tuotantotalouden voit entisestään syventää kaupallista osaamistasi.

Tietotekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
20.3.−3.4.2019
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.