Tietotekniikka

Tietotekniikka

Ohjelmistot ja teknologiat ovat yhä merkittävämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Digitaalisuuden myötä myös yhteiskunnan rakenteet ja toimintatavat uudistuvat, mikä tarjoaa tietotekniikan osaajille lukemattomia mahdollisuuksia. 

Ohjelmointiosaaminen antaa sinulle työkalut ratkoa isoja yhteiskunnan haasteita. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi digitalisaatioon, energiankulutuksen vähentämiseen, yritysmaailman tutkimus- ja kehitystarpeisiin tai vaikkapa kuluttajien toimintatapojen ohjaamiseen kestävän kehityksen suuntaan.

Tietotekniikka sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ongelmanratkaisusta ja haluat vaikuttaa siihen, että asioita tehdään jatkossa nopeammin, halvemmalla ja entistä tehokkaammin. Tuotat ratkaisuja huomioiden niin yksittäisten ihmisten kuin suurten yritysten tarpeet.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja apulaisprofessori kertovat tietotekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä tietotekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opit ottamaan ohjelmistojen suunnittelussa huomioon digitalisaation, tiedonhallinnan sekä kestävän kehityksen näkökulmat. Pääset hyödyntämään loogista ajattelua ja luonnontieteitä ongelmien ratkaisemisessa sekä soveltamaan oppimaasi todellisiin yrityselämän haasteisiin.

Liiketoimintanäkökulma auttaa sinua hahmottamaan, millaista yritystoimintaa ohjelmistojen avulla voi luoda ja kuinka työllistyt valmistuttuasi. Jo opintojesi aikana voit hyödyntää yliopiston startup- ja ohjelmistokehityksen alustoja sekä kehittää omaa liiketoimintaasi.

LUTin laboratoriotiloissa teet omia ohjelmistotuotannon kokeitasi. Käyttäjälähtöisen työskentelyn avulla ymmärrät paremmin asiakkaiden tarpeita ja vaatimuksia.

Intensiivisillä code campeillä opit tekemällä. Pääset suunnittelemaan ja rakentamaan ohjelmistoja tiimityönä. Työskentely tapahtuu yritysten ja yliopiston yhteistyökumppaneiden kanssa.

Miksi opiskella tietotekniikkaa?

"Suomesta puuttuu 15 000 ohjelmistoalan ammattilaista"

Haastattelimme tietotekniikan professori Jari Porrasta ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi tietotekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella tietotekniikkaa

Tietotekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
16.3.–30.3.2022 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube