Sähkötekniikan DIODI-ohjelma

Sähkötekniikkaan perustuvat modernit energiajärjestelmät ja viestintä. Sähkö vaikuttaa yhteiskunnan kaikkeen toimintaan, elämämme verkottuu sähkötekniikan ympärille ja riippuvuutemme sähköstä vain vahvistuu.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma on tarkoitettu sähkötekniikan tai elektroniikan AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon.

Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen.

Ohjelma on mahdollista suorittaa joustavana etäopiskeluna. Pääosa opinnoista suoritetaan etäopetusmateriaalia ja etäyhteyksiä hyödyntäen verkkoympäristössä. Ohjelma on suomenkielinen, mutta se sisältää englanninkielisiä kursseja ja kurssimateriaalia.

Ohjelmassa saat valintasi mukaan syvälliset tiedot sähköverkkojen ja -markkinoiden, sähkökäyttötekniikan, säätötekniikan ja automaation, sulautettujen järjestelmien tai IoT:n alueelta.

Samalla hankit taidot soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin, tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen on opetuksen avainsana.

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

Sähkötekniikan DIODI on etäopiskeluohjelma, mutta muutamia laboratorioharjoituksia toteutetaan lukukausittain lähiopetuksena intensiivijaksoilla Lappeenrannassa. Lähiopetuspäiviä ovat uusien opiskelijoiden orientaatio ja arviolta 8 päivää (sisältäen kaksi 4 päivän laboratoriojaksoa). Lisäksi suuntatumisvaihtoehdosta riippuen saattaa olla 2 lisäpäivää.

Ohjelman voit halutessasi suorittaa myös kokonaan lähiopiskeluna Lappeenrannassa.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma

Tutkinto
Diplomi-insinööri

Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)

Kesto
2 vuotta

Opiskelukieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Seuraava hakuaika
1.12.2021–19.1.2022 klo 15.00

Food from electricity – Neo-Carbon Food
Lisää videoita LUT YouTubessa »