Sähkötekniikan DIODI-ohjelma

Sähkötekniikkaan perustuvat modernit energiajärjestelmät ja viestintä. Sähkö vaikuttaa yhteiskunnan kaikkeen toimintaan, elämämme verkottuu sähkötekniikan ympärille ja riippuvuutemme sähköstä vain vahvistuu.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma on tarkoitettu sähkötekniikan tai elektroniikan AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon.

Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen.

Ohjelma on mahdollista suorittaa joustavana etäopiskeluna. Pääosa opinnoista suoritetaan etäopetusmateriaalia ja etäyhteyksiä hyödyntäen verkkoympäristössä. Ohjelma on suomenkielinen, mutta se sisältää englanninkielisiä kursseja ja kurssimateriaalia.

Ohjelma on tarjolla Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla. Ohjelmien sisällöt poikkeavat toisistaan.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma, Lappeenranta

Ohjelmassa saat valintasi mukaan syvälliset tiedot sähköverkkojen ja -markkinoiden, sähkönkäyttötekniikan, säätötekniikan, sulautettujen järjestelmien tai IoT:n alueelta.

Samalla hankit taidot soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin, tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen on opetuksen avainsana.

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

Sähkötekniikan DIODI on etäopiskeluohjelma, mutta muutamia laboratorioharjoituksia toteutetaan lukukausittain lähiopetuksena intensiivijaksoilla Lappeenrannassa. Ohjelman voit halutessasi suorittaa myös kokonaan lähiopiskeluna.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma, Lahti

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma Lahdessa kouluttaa sähkökäyttötekniikan diplomi-insinöörejä, joilla on valmiudet suunnitella, kehittää ja testata tehoelektroniikkajärjestelmiä sekä sähkökoneita ja käyttöjä.

Opinnot antavat valmiudet suunnitella sähköenergianmuuntojärjestelmiä mm. sähkön tuotantoon, teollisuuskäyttöjärjestelmiin, laivasähköjärjestelmiin tai sähköisten kulkuneuvojen tehojärjestelmiin.

Ohjelma sisältää muutamia lähipäiviä Lahdessa, sekä laboratorio-opetuksen intensiivijaksoina Lappeenrannassa.

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma, Lappeenranta, Lahti

Tutkinto
Diplomi-insinööri

Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)

Kesto
2 vuotta

Opiskelukieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta, Lahti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Seuraava hakuaika
2.12.2019–22.1.2020 klo 15:00

Food from electricity – Neo-Carbon Food
Lisää videoita LUT YouTubessa »