StarT LUMA-keskus Saimaan alueella

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa valtakunnallista StarT-ohjelmaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella. StarTin kautta on mahdollisuus tuoda kouluissa ja päiväkodeissa tehtyjä monialaisia oppimisprojekteja myös muiden nähtäväksi, alueellisesti, kansallisesti tai jopa kansainvälisesti!

StarT

StarT-kausi 2020-2021 on käynnissä, ja toivottavasti saamme huipentaa sen StarT-festareihin! Varaudumme kuitenkin järjestämään korvaavan virtuaalisen tapahtuman festaripäivänä 13.4.2021.

Ilmoittaudu heti niin voit saada alueellista ja koko LUMA-keskus Suomi -verkoston tukea monialaiseen projektioppimiseen: start.luma.fi

Haku StarTin yhteisöllisiin tapahtumiin (aluefestarit, kansallinen ja kansainvälinen kisa) tapahtuu StarT-järjestelmän kautta 14.2.2021 mennessä!

Jos olet jo ilmoittautunut, käytä ilmoittautuessasi saamaasi lyyti-linkkiä (tiedustele info@start.luma.fi jos linkki hukassa). Muuten ilmoittaudu tästä. Voit kirjata suoraan StarT-projektien tiedot tai täydentää niitä myöhemmin.

StarTiin osallistutaan siis oppilaiden projekteilla tai opettajan hyvällä käytänteellä. Käytänne voi olla opettajan näkökulma oppilaiden projektityöskentelystä tai joku muu LUMA-opetuksessa hyväksi havaittu toimintamuoto. StarT-raporttiin tarvitaan yleistiedot osallistuvasta oppimisyhteisöstä sekä projektien/käytänteiden idea lyhyesti kuvattuna. Lisäksi raporttiin tulee linkata vapaamuotoinen oppimispäiväkirja sekä max. 3 minuuttinen esittelyvideo työstä.

Alueellisen StarT-toiminnan aloituswebinaarin kalvosetissä ohjeita StarT-työskentelyyn.

Lisätietoa StarTista alueellamme: leena.ikonen@lut.fi

Edellinen StarT-kausi 2019-2020

Alueelliset StarT-festarit jouduttiin perumaan keväällä 2020 vallitsevan poikkeustilan vuoksi, joten oppilasryhmien LUMA-aineisiin tai teknologiaan liittyvä projektit ja opettajien hyvät käytänteet arvioitiin virtuaalisesti. Tulokset julkaistiin LUMA-keskus Saimaan StarT-palkintojenjakotilaisuudessa etäyhteydellä 8.5.2020. Katso tulokset, kooste projekteista ja käytänteistä sekä tallenne palkintojenjaosta LUMA-keskus Saimaan blogista.

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori