StarT LUMA-keskus Saimaan alueella

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa valtakunnallista StarT-ohjelmaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella. StarTin kautta on mahdollisuus tuoda kouluissa ja päiväkodeissa tehtyjä monialaisia oppimisprojekteja myös muiden nähtäväksi, alueellisesti, kansallisesti tai jopa kansainvälisesti!

StarT

Lukuvuoden 2021-22 StarT-kilpailu on käynnistynyt! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

StarT-kilpailun ilmoittautumisen yhteydessä ei enää kysytä aluefestariin osallistumisesta, sillä kaikilla alueilla ei enää festareita järjestetä. LUMA-keskus Saimaan puolesta haluamme edelleen juhlistaa oppimisyhteisöjen laadukasta monialaista oppimista StarTin parissa myös alueellisesti. Pyrimme järjestämään parhaat tilanteen sallimat StarT-festarit torstaina 21.4.2022. Festareille ilmoittaudutaan erikseen 14.3.-27.3. Festareiden toteutustapa ilmoitetaan ilmoittautumisajan alkamiseen mennessä.

Ensisijaisesti toivomme, että StarT-työt raportoidaan kansalliseen StarT-kilpailuun sen deadlineen 13.3. mennessä. Kutsu festareillle toimitetaan LUMA-keskus Saimaan toimintaalueelta kilpailuun osallistuneille. Jos festarien toteutustapa sallii enemmän osallistujia, oppimisyhteisöt voivat ilmoittautua myös suoraan festareille. Tällöin myös StarT-työt ehtii raportoida festari-ilmoittautumisen yhteydessä (kilpailuun toimitettuja töitä voi myös halutessaan täydentää).

StarT-työt, eli LUMA- ja teknologiateemoihin liittyvät oppilaiden projektit tai opettajien hyvät käytänteet, esitellään kirjallisesti (oppimispäiväkirja tms) ja max. 3 minuutin videolla. Molempien toteutus on vapaa ja voi olla hyvinkin "kevyt" (videoksi kelpaa esim. yhden oton kännykkävideo tai videokooste projektin aikana otetuista kuvista). Jos kaipaat näihin tai raportointiin yleensä apuja, ota yhteyttä LUMA-keskukseen!

Lisätietoa StarTista alueellamme: leena.ikonen@lut.fi

StarT-kausi 2020-2021

StarT-kausi 2020-2021 huipentui alueellamme virtuaaliseen StarT-festariin 13.4.2021 klo 10-11.30. Virtuaalifestarit olivat osa valtakunnallista StarT-viikkoa ja kaikille avoimet. Festareilla lanseerattiin myös kampuksen uusi Tiedeluokka Polku. Festaritallenne on nähtävissä LUMA-keskus Saimaan youtubessa. Tulokset ja festarikuulumisia voi lukea myös LUMA-keskus Saimaan blogista.

LUMA-keskus Saimaan alueelta StarTiin ilmoittautui 14 oppimisyhteisöä, jotka raportoivat 9 projektia ja 5 hyvää käytännettä. Haasteellinen kouluvuosi huomioiden tämä oli oikein hyvä tulos - valtakunnallisesti jopa kärkitasoa - mistä saamme kiittää erityisesti alueemme ansioituneita StarT-konkareita.

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori