StarT LUMA-keskus Saimaan alueella

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa valtakunnallista StarT-ohjelmaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella. StarTin kautta on mahdollisuus tuoda kouluissa ja päiväkodeissa tehtyjä monialaisia oppimisprojekteja myös muiden nähtäväksi, alueellisesti, kansallisesti tai jopa kansainvälisesti!

StarT

StarT-kausi 2020-2021 on huipentuu alueellamme virtuaaliseen StarT-festariin 13.4.2021 klo 10-11.30. Virtuaalifestarit ovat osa valtakunnallista StarT-viikkoa ja siten kaikille avoimet. Erityisesti toivomme toki, että alueellamme hienoja StarT-projekteja ja -käytänteitä toteuttaneet ryhmät voivat seurata lähetystä esim. omissa luokissaan!

Ilmoittaudu mukaan StarT-virtuaaliviikolle:  https://events.liveto.io/events/start-virtuaaliviikko-2021

Suosittelemme osallistumaan StarT-festareille ylläolevan StarT-virtuaaliviikon tapahtumalinkin kautta. Liveto-alusta vaatii rekisteröitymisen, ja ilmoittautuessa saa ilmaisen "lipun" tapahtumaan, jonka "päälavalla" festarilähetys esitetään. Jos et halua rekisteröityä, festareita voi seurata myös täältä.

LUMA-keskus Saimaan virtuaaliset StarT-festarit Facebookissa

Valtakunnallinen StarTin virtuaaliviikko Facebookissa

LUMA-keskus Saimaan alueelta StarTiin ilmoittautui 14 oppimisyhteisöä, jotka raportoivat 9 projektia ja 5 hyvää käytännettä. Haasteellinen kouluvuosi huomioiden tämä oli oikein hyvä tulos - valtakunnallisesti jopa kärkitasoa - mistä saamme kiittää erityisesti alueemme ansioituneita StarT-konkareita.

Lisätietoa StarTista alueellamme: leena.ikonen@lut.fi

Edellinen StarT-kausi 2019-2020

Alueelliset StarT-festarit jouduttiin perumaan keväällä 2020 vallitsevan poikkeustilan vuoksi, joten oppilasryhmien LUMA-aineisiin tai teknologiaan liittyvä projektit ja opettajien hyvät käytänteet arvioitiin virtuaalisesti. Tulokset julkaistiin LUMA-keskus Saimaan StarT-palkintojenjakotilaisuudessa etäyhteydellä 8.5.2020. Katso tulokset, kooste projekteista ja käytänteistä sekä tallenne palkintojenjaosta LUMA-keskus Saimaan blogista.

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori