Ihmisiä keskustelemassa Lahden kampuksella
Julkaistu 3.1.2024
Päivitetty 3.1.2024

Lahdessa voi opiskella kolmessa englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa ja 11 maisteriohjelmassa. Sekä Lappeenrannassa että Lahdessa kanssamme samalla kampuksella toimii myös LAB-ammattikorkeakoulu.

Kampus sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta. Uuden ajan oppimisympäristö on saneerattu huonekaluvalmistaja Iskulta vapautuneeseen tehdaskiinteistöön. Kampuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

Kampusalue käsittää Mukkulankadulla sijaitsevan tehdaskiinteistön lisäksi myös Niemenkadulla sijaitsevan Lahden Tiedepuiston rakennuksen. Tiedepuiston rakennuksessa toimii muun muassa Lahden Yliopistokampus, Helsingin yliopisto ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus. Rakennusten välillä kulkee Niemen kampusraitti, joka on noin 600 metriä pitkä jalankulku- ja pyöräilyväylä.

Opiskelijoita istumassa aulassa

Lahden kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitsee: monipuoliset liikunta- ja ruokailumahdollisuudet sekä kohtaamispaikkoja opiskelijoille vuorokauden kaikkina hetkinä.

Opiskeluun tarkoitetut tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tarpeisiin. Yksikään luokkahuone tai kokoushuone ei ole samanlainen. Esimerkiksi 600-paikkainen auditorio jakaantuu kolmeksi pienemmäksi tilaksi ja tarvittaessa se voidaan yhdistää myös osaksi käytävätiloja. Tila muuntautuu vaikkapa keikkapaikaksi tai esittävän taiteen näyttämöksi. Tutustu eri tiloihin tekemällä virtuaalikierros kampukselle.

Lisäksi kampuksella on muun muassa ajanmukaisia laboratorio- ja simulaatiotiloja sekä erilaisia pisteitä itsenäiselle opiskelulle, tapaamisille ja tiimityölle.

Simulaatiotiloissa voi harjoitella vaikkapa esihenkilötaitoja, haastavia asiakaspalvelutilanteita, käyttäjälähtöistä suunnittelua ja työhaastattelussa tarvittavia taitoja.

Luokkatila Lahden kampuksella

Kampuksen erikoisuuksiin kuuluu ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä radiokanava LiMu Radio, jota voi kuunnella netissä. Radion studio sijaitsee tapahtuma-areenaksi nimetyn oleskelualueen ytimessä. 

Tapahtuma-areena on yhteisöllisyyden ilmentymä: siellä pelataan lautapelejä, biljardia ja pingistä sekä tavataan kavereita. Areenan yhteydessä toimii opiskelijoiden ylläpitämä Lamkooma-kahvila. Opiskelijahintaisia makuelämyksiä tarjoaa myös 900-paikkainen ravintolamaailma.

Ravintolamaailmassa lounastavat opiskelijoiden ja työntekijöiden lisäksi myös kampuksella toimivien yritysten työntekijät. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

Ravintolamaailmaa täydentää näyttelyalue, jossa on esillä muun muassa ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijoiden taidonnäytteitä.

Ihmisiä istumassa tapahtuma-areenalla

Liikunnan kampuksella mahdollistavat erilaiset ryhmäliikuntatilat, kuntosali sekä sisäpihalta löytyvät ulkoliikuntatelineet ja -välineet. Kampukselta löytyy myös sauna, joka on vuokrattavissa omaan käyttöön.

Lisäksi kampuksella palvelee kaikille avoin, monialainen LUTin ja LABin yhteinen LUT-tiedekirjasto, jonka kokoelmissa on e-kirjoja, kansainvälisiä artikkeleita, lehtiä ja kurssikirjallisuutta. Kirjaston toinen fyysinen palvelupiste sijaitsee Lappeenrannan kampuksella. Myös kirjaston e-aineistojen valikoima on kattava ja monipuolinen: se koostuu muun muassa sähköisistä lehdistä, kirjoista, sana- ja käsikirjoista sekä erilaisista tietokannoista.

Ilmakuva Lahden kampuksesta

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät Lahdessa pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin sekä luonnonläheisyyteen.

Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, joten liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan: Helsinkiin ja Lappeenrantaan pääsee junalla noin tunnissa. Lahdesta pääsee kätevästi suoralla bussiyhteydellä myös Helsinki-Vantaan lentokentälle, jonne on matkaa noin 90 kilometriä.

Lahdessa toimiva Lahden Talot tarjoaa laajan valikoiman asuntoja eri puolilla kaupunkia. Asuntokannassa on yli 7 000 asuntoa, joista löytyy vaihtoehtoja asumiseen niin opintojen ajaksi kuin niiden jälkeenkin.

Tarjolla on yksiöitä sekä solu- ja perheasuntoja. Opiskelija-asunnot ovat hyväkuntoisia, ja asuntoja remontoidaan säännöllisesti. Asuntoja löytyy aivan kampuksen tuntumasta sekä myös aivan keskustasta ja sen läheisyydestä – aina hyvien kulkuyhteyksien varrelta.

left
right

Video: kurkkaa, miltä toinen kotimme eli Lahden kampus näyttää.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

left

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.
right