Ihmisiä tapahtumassa
Julkaistu 4.4.2023
Päivitetty 4.4.2023

FITech-opiskelijana voit opiskella valikoituja kursseja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Useimmat kurssit järjestetään verkko-opintoina, mutta osassa voi olla vaatimuksena tentin tekeminen kurssia koordinoivan yliopiston kampuksella. Osa kursseista voidaan järjestää myös kokonaan lähiopetuksena.

Tarjolla on:

• Monipuolisia sivuaineita ja kursseja tutkinto-opiskelijoille
  • ICT-, 5G- ja energiavarastoinnin opintoja työelämässä oleville
  • Lukiolaisille soveltuvia kursseja
  • Opintosisältöjä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi

Aloita FITech-opinnot jo lukiossa

Erityisesti omaan tahtiin verkossa suoritettavat johdantotason kurssit sopivat hyvin lukio-opiskelijoille. Kaikista FITechissä suoritetuista opinnoista saa yliopistojen virallisia opintopisteitä, jotka voi siirtää osaksi omaa yliopistotutkintoa.

Haku FITechin kesäkursseille käynnistyi 4.4.2023. LUT tarjoaa yli 20 kurssia, joiden aiheita ovat muun muassa henkilökohtainen tietoturva, peliohjelmointi, 5G-teknologia, IoT sekä energiamarkkinat ja liiketoimintamallit. Huomioithan, että lukiolaiset hakevat FITech-kursseille aikuisopiskelijoiden haussa.

Opetus LUTin kesäkursseilla alkaa 1.6.2023 ja päättyy viimeistään 31.8.2023. Haussa on myös jatkuvasti käynnissä olevia kursseja, joita voit niin ikään suorittaa kesällä.

Opiskelija tekee tehtäviä

Yleistä FITechistä

FITech toimii hankepohjaisesti, ja opinnot toteutetaan käynnissä olevien hankkeiden alla. Hankkeiden toiminta jatkuu vuoden 2023 loppuun saakka lukuun ottamatta FITech Turku -hanketta, joka päättyi lukuvuoden 2021–2022 lopussa.

FITech Energy Storage -hanke tarjoaa energian varastointiin ja konversioon liittyvää opetusta työelämässä oleville osaajille.

FITech Turku -hankkeessa kukin tekniikan alan yliopisto tarjoaa opetusaloistaan sellaisia opintokokonaisuuksia, jotka ovat Lounais-Suomen teollisuuden kannalta erityisen keskeisiä juuri nyt.

FITech ICT -hankkeessa suomalaiset yliopistot tarjoavat noin 150 tietotekniikan (ja lähialojen) kurssia ilmaiseksi kenen tahansa opiskeltavaksi. Tavoitteena on helpottaa kansallisesti tunnistettua ICT-alan osaajapulaa täydennyskoulutuksen keinoin.

FITech 5G -hanke tarjoaa 5G-teknologiaan liittyvää, kaikille avointa täydennyskoulutusta. Kurssien aiheita ovat esimerkiksi kyberturvallisuus, sulautetut järjestelmät, mobiilisovellukset sekä langaton tietoliikenne.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

left

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.
right