Näkymä Lahden kampuksen käytävältä
Julkaistu 28.12.2023
Päivitetty 28.12.2023

LUTin Lahden kampuksella voi opiskella tekniikan kandidaatiksi kolmessa englanninkielisessä ohjelmassa. Energiatekniikan Energy Technology, tietotekniikan Software and Systems Engineering ja tuotantotalouden Industrial Engineering and Management -ohjelmat ovat suomenkielisten ohjelmien tavoin kolmevuotisia (180 opintopistettä) ja johtavat tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon.

Kandidaattiohjelmista voi jatkaa alan maisteriopintoihin LUTissa. Diplomi-insinöörin tutkinto (Master of Science in Technology) on kaksivuotinen ja laajuudeltaan 120 opintopistettä.

Kandidaattiohjelmista kaksi – Energy Technology ja Software and Systems Engineering – toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia, eli tekniikan kandidaatiksi valmistuneet saavat tutkintotodistukset molemmista yliopistoista. Ohjelmiin sisältyy muun muassa tekniikkaan, kiinalaiseen liiketoimintaan ja kulttuuriin liittyviä valinnaisia sivuaineopintoja. Lisäksi ohjelmiin sisältyy kiinan kielen opintoja sekä Hebein tutkintoon kuuluva kiinan kielen testi.

Englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakuaika alkaa 3.1.2024 klo 8 ja päättyy 17.1.2024 klo 15. Opinnot ohjelmissa alkavat syksyllä 2024.

Opiskelija Lahden kampuksella

Kandidaattiohjelmat Lahdessa

Energy Technology (kaksoistutkinto-ohjelma)

Ohjelmassa opit löytämään tulevaisuuden teknologisia ratkaisuja turvallisiin, taloudellisiin ja kestäviin energiamuotoihin. Opit tutkimaan energiantuotantoa, -siirtoa, -jakelua ja -käyttöä sekä arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan.

Lue lisää Energy Technology -ohjelmasta

Tästä kandidaattiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin LUTin DI-ohjelmiin:

Lappeenranta

Opiskelijoita Lahden kampuksen tapahtuma-areenalla

Software and Systems Engineering (kaksoistutkinto-ohjelma)

Opit hallitsemaan ohjelmistotuotteiden, järjestelmien ja palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen tarvittavat teknologiat, työkalut ja menetelmät. Kehität kannattavia, kestäviä ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja yhteiskunnan ja yritysmaailman tarpeisiin.

Lue lisää Software and Systems Engineering -ohjelmasta

Tästä kandidaattiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin LUTin DI-ohjelmiin:

Lappeenranta

Lahti

Opiskelijoita Lahden kampuksella

Industrial Engineering and Management

Ohjelmassa opit ymmärtämään organisaation prosesseja, toimintamalleja ja henkilöstöä nykyaikaisessa liiketoimintaympäristössä. Opit yhdistämään teknisiä ongelmanratkaisutaitoja liiketoiminnan analysointiin ja kehittämiseen digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Osaat myös analysoida kestävien liiketoimintamallien haasteita ja löytää menetelmiä niiden ratkaisemiseksi. Lisäksi osaat tunnistaa erilaisia liiketoimintamahdollisuuksia oman yrityksen perustamiseksi.

Lue lisää Industrial Engineering and Management -ohjelmasta

Tästä kandidaattiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin LUTin DI-ohjelmiin:

Lappeenranta

Lahti

Kouvola

Opiskelijoita Lahden kampuksen käytävällä

Maisteriohjelmat Lahden kampuksella

Lahdessa on tarjolla yksi kauppatieteiden ja kymmenen tekniikan maisteriohjelmaa. Ohjelmat johtavat ylempään korkeakoulututkintoon ja soveltuvat niille, joilla on pohjakoulutuksena jo kandidaatin tutkinto tai AMK-tutkinto (esimerkiksi tradenomi tai insinööri).

Opinnot toteutetaan lähi- tai monimuoto-opiskeluna, ja osa maisteriohjelmista sopii hyvin työn ohella suoritettavaksi. Maisteritutkinnon laajuus on 120 op ja suoritusaika noin kaksi vuotta.

LUTin suomen- ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan 1.12.2023–17.1.2024 klo 15.

Lahdessa voi opiskella seuraavissa maisteriohjelmissa:

Kauppatieteet (KTM):

Tekniikka (DI):

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

left

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.
right