Aika
-
Sijainti
LUT-yliopisto, Lappeenranta

Huom! Lähikoulutukset kampuksella peruttu. "Maan tarkkailu" (23.11) ja "Tutkitaan ympäristöä" (25.11) toteutuvat etänä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.esero.fi/koulutusilmo

LUT-yliopiston Junior University aloittaa syyslukukaudella 2022 yhteistyön Tiedekeskus Heurekan ja ESERO Finlandin kanssa järjestämällä Lappeenrannan kampuksella sarjan opettajien avaruusaiheisia täydennyskoulutuksia. Koulutukset ovat osallistuville opettajille maksuttomia ja ne kestävät yhden työpäivän. (Sijais- ja matkakuluja emme valitettavasti pysty osallistujille korvaamaan.)

Haluamme kutsua varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajia koko maakunnasta osallistumaan koulutuksiin ja verkostoitumaan kollegojen ja LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Junior University -toimijoiden kanssa. Koulutusten varsinaisen sisällön lisäksi esittelemme päivän aikana myös Junior University -toimintaa ja yhteistyömahdollisuuksia. Koulutukset järjestetään LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksella, ilmoitamme tarkemmat tilakoordinaatit myöhemmin osallistujille. Kuhunkin koulutukseen mahtuu 20-25 nopeimmin ilmoittautunutta.

ESERO on Euroopan avaruusjärjestön kouluyhteistyötä tukeva kanava, jonka tarkoituksena on edistää  tiedeoppimista, monilukutaitoa sekä STEM-osaamista hyödyntäen avaruuteen liittyviä teemoja sekä lasten ja nuorten kiinnostusta avaruutta ja tähtitiedettä kohtaan. ESERO kertoo myös avaruustutkimuksen ja tähtitieteen opiskelu-, ura- sekä työmahdollisuuksista. Tiedekeskus Heureka toimii Suomessa ESEROn ”kotipesänä” ja kouluttajat täydennyskoulutuksiin saapuvat siis Lappeenrantaan Heurekasta.

Koulutuspäivämäärät ja sisällöt ovat seuraavat:

  • PERUTTU: Tiistai 22.11.2022 klo 8.30-16.00 CanSat lukioon/toiselle asteelle,
  • Etäkoulutus: Keskiviikko 23.11.2022 klo 9.00-15.00 Maan tarkkailu yläkouluun
  • PERUTTU: Torstai 24.11.2022 klo 9.00-15.00 Astronomia alakouluun
  • Etäkoulutus: Perjantai 25.11.2022 klo 10.00-13.00 Tutkitaan ympäristöä varhaiskasvatukseen

Lisätietoja koulutusten sisällöistä alle linkitetystä dokumentista sekä ESERO Finlandin sivuilta, jossa myös ilmoittaudutaan koulutuksiin:  https://www.esero.fi/koulutusilmo

**

Junior University on osa LUMA-keskus Suomi -verkostoa ja mukana sen LUMAn lumoa -hankkeessa, jota rahoittaa Opetushallitus. Hankkeessa toteutetaan tiede- ja teknologiakasvatukseen liittyvää täydennyskoulutusta verkkokursseilla ja lähikoulutuksissa. Myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa järjestettävät koulutukset (kuten nämä ESERO-koulutukset) sisällytetään hankkeen tuloksiin. Sitä varten toivomme osallistujien täyttävän tämän taustatietokyselyn.