Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Opiskelu toi etenemismahdollisuuksia
Lea Viljanen
Tuotantocontroller, Fazer Leipomot KATI 6

Valmistuin 80-luvulla laskentatoimen merkonomiksi ja olin työskennellyt siitä lähtien erilaisissa laskentatehtävissä ja pikkuhiljaa halu opiskella lisää voimistui. Etsin sopivaa vaihtoehtoa täydennyskoulutukseen ja onnekseni sain käsiini esitteen KATI 6 -ohjelmasta. Hakuaikaa oli niukasti jäljellä, mutta silti tarpeeksi, että sain hakupaperit ja etukäteistehtävät ajallaan kuntoon. Haastattelussa tunne oikeasta opiskeluvalinnasta vain vahvistui ja valituksi tultuani olin aivan innoissani!  

Opiskelu alkoi Lappeenrannassa syyskuun alussa vuonna 2000. Sen jälkeen kurssit olivat Lahdessa ja kaikki kurssijärjestelyt toimivat loistavasti! Opiskelu oli helppo toteuttaa työn ohessa työnantajan kanssa tehdyn sopimuksen turvin, sillä opiskelua oli noin joka toinen perjantai ja lauantai. Kurssit oli suunniteltu siten, että opiskelu eteni kurssi kerrallaan, ja kun aikatauluista piti kiinni, oli opiskeluun menevä työmäärä helppo hallita työn ja perheen ohella. KATI 6 -ohjelman aikana oli myös mahdollisuuksia suorittaa opintoja niin paljon, että kauppatieteiden maisteriksi valmistuminen oli mahdollista ohjelman loppumisen aikoihin. Sain maisterin paperit elokuussa 2004.  

Opiskelu antoi lisäpontta omaan työhön ja toi etenemismahdollisuuksia. Luennot olivat erinomaista vastapainoa työlle, sillä opiskellessa sai keskittyä täysin oman osaamisen kehittämiseen. Lisäksi omat murrosikää lähestyvät lapseni saivat hyvän kuvan siitä, mitä yliopisto-opiskelu on sekä mallin siitä, että vanhemmatkin voivat opiskella. Opiskelu oli innostavaa ja siksi olen jälleen eräällä LUT:n järjestämällä kurssilla oppimassa uutta ja laajentamassa osaamistani!  

Lea Viljanen  
Tuotantocontroller, Fazer Leipomot
KATI 6

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.