Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Mika Venäläinen
Koulutus johti toiseen
Mikael Venäläinen
Business Controller Andritz Oy

Tradenomiksi valmistumisestani oli kulunut kymmenisen vuotta, ja etsin itselleni sopivaa täydennyskoulutusta. Vertailin eri vaihtoehtoja ja päädyin suorittamaan yksittäisen rahoitukseen liittyvän pienen kokonaisuuden Lappeenrannan teknillisen yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskuksen tarjoamasta moduulivalikoimasta. Olin tyytyväinen ja positiivinen kokemus kannusti jatkamaan opiskelua pidemmässä Controller -ohjelmassa.  

Myös se päätös kannatti. Jo ensimmäisellä luennolla huomasin, että istun oikeassa paikassa. Kokonaisuus oli hyvä, juuri aikuisopiskelijan tarpeisiin tehty paketti, ja selvästikin suunniteltu aiempia kokemuksia hyödyntäen. Tunneilla heräteltiin ajattelemaan uudella tavalla ja sieltä löytyi paljon asioita, ideoita sekä vinkkejä, joita olen voinut soveltaa paitsi työssäni business controllerina myös omassa sijoitusharrastuksessani. Harjoituksissa mietittiin yritysten oikeita ongelmia ja etsittiin niihin ratkaisuja, ja kun vielä osan harjoitustöistä pystyi tekemään omalle yritykselle, opinnoista hyötyi myös työnantaja.  

Käytännön järjestelyt sujuivat hyvin, ja sähköinen oppimisympäristö Venla oli paitsi helppokäyttöinen myös hyvä yhteydenpitokanava koko opiskelijaporukan kesken. Lahteen oli aina mukava lähteä. Erinomainen opiskelijaporukka ja mahdollisuus verkostoitua olikin mukava bonus.    

Sanoisinkin, että jos valmistumisesta on aikaa ja kaipaa täydennystä osaamiseen, niin kannattaa tarttua toimeen ja hakeutua täydennyskouluttautumaan. Itse päätin vielä jatkaa opiskelua LUTin Koulutus- ja kehittämiskeskuksen KATI 11 –ohjelmassa. Kuten niin moni muukin opiskelijaporukastamme.  
  
Mikael Venäläinen  
Business Controller  
Andritz Oy 

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.