Julkaistu 1.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Sari Viitala
Helikopteriin nousu hyödytti itseäni ja yritystämme
Sari Viitala
Ostopäällikkö Saarioinen Oy

Teen unelmatyötäni elintarviketeollisuuden hankintatehtävissä. Itsenäinen työni innostaa minua vuodesta toiseen, ja koen että pitkän linjan ammattilainenkaan ei koskaan ole riittävän hyvä. Hakeuduin siis hankintatoimen koulutukseen omasta aloitteestani. Tavoitteenani oli paitsi päivittää omaa osaamistani, myös peilata ovatko toimintamallit yrityksessämme ajan tasalla.

Nousu helikopteriin, eli oman työni ja yrityksemme käytänteiden arviointi koulutuksen tuomalla perspektiivillä kannatti. Joistakin vanhoista rutiineista irrottautuminen oli terveellistä, ja sain valtavasti innostusta oman työni kehittämiseen. 

Hankintatoimen mahdollisuus parantaa liiketoiminnan menestyksellisyyttä on alasta riippumatta iso. Yrityksen strategiseksi kilpailueduksi valjastaminen vaatii ymmärrystä muiltakin kuin hankintaihmisiltä. Suosittelenkin koulutusta muidenkin toimintojen johto- ja päällikkötehtävissä toimiville.

Olen suorittanut vuosien varrella lukuisia täydennyskoulutuksen kursseja. Pitkän ohjelman ehdottomia hyötyjä on se, että harjoitustyöt voi integroida suoraan omaan työhön ja kehittää sitä koulutuksen aikana. Suhtauduin niihin tosissani ja arvostin luennoitsijoilta saamaani asiantuntevaa palautetta. Kokemuksellani voin todeta, että LUT:n tarjoama kokonaisuus on tasokas ja tarkoituksenmukainen.

Sari Viitala
Ostopäällikkö
Saarioinen Oy

 

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.