LUT University Lahti campus.
Julkaistu 2.9.2021
Päivitetty 30.3.2022

Times Higher Education laittaa vuosittain rankingeissaan maailman parhaita yliopistoja paremmuusjärjestykseen. Syyskuun alussa julkaistu THE World University ranking on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista, johon osallistui tänä vuonna ennätysmäärä yliopistoja. LUT kipusi 1 662 yliopiston vertailussa sijoille 251–300. Viime vuonna osallistujia oli 1 526 ja LUT oli sijoilla 351–400.

Rankingissa on arvioitavana viisi osa-aluetta: tutkimus, viittaukset, opetus, kansainvälisyys ja yritysyhteistyön rahoitus. Listaukset laaditaan kaikkiaan 13 indikaattorin perusteella. LUT paransi suhteellista sijoitustaan neljällä osa-alueella viidestä.

LUTin erityisenä vahvuutena ovat yliopiston kansainväliset yhteisjulkaisut, tieteellisten julkaisujen saamat viittaukset sekä yritysyhteistyö ja sitä kautta saatava rahoitus.

"Tuloksen perusteella voidaan hyvin sanoa, että olemme entistä vaikuttavampi osa kansainvälistä tiedeyhteisöä ja vahva toimija yritysyhteistyössä", LUTin tutkimuksesta vastaava vararehtori Jari Hämäläinen iloitsee.

Maailmassa on kymmeniä tuhansia yliopistoja ja kilpailu on kovaa. Huikeasta sijoituksesta kiinni pitäminen vaatii Hämäläisen mukaan kovaa työtä. Kehityskohteeksi tutkimuksesta vastaava vararehtori mainitsee LUT-brändin vahvistamisen.

"LUT jää kovimmasta kansainvälisestä kärjestä erityisesti mainetekijöiden osalta, ja niiden painoarvo on tässäkin rankingissa erittäin suuri. LUT-brändin rakentaminen auttaa meitä jatkossa myös näissä kansainvälisissä vertailuissa."

Listauksessa oli mukana kymmenen suomalaista korkeakoulua, joiden joukossa LUT sijoittui upeasti jaetulle kolmannelle sijalle.

THE:n 2.9.2021 julkaisema lista kokonaisuudessaan: Times Higher Education World University Rankings 2022