LUT Sustainability report 2024
Julkaistu 29.5.2024
Päivitetty 29.5.2024

LUT-yliopiston vastuullisuusraportti 2023 kertoo kattavasti, miten yliopiston opetus, tutkimus ja vaikuttaminen yhteiskunnan eri aloilla edistivät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Erityistä huomiota kiinnitetään seitsemään LUTin strategian kannalta keskeiseen tavoitteeseen

”Tavoitteenamme on ratkoa maapallon viheliäisiä ongelmia. Päästöjen vähentäminen ja hiilineutraali tulevaisuus ovat koko yhteiskunnan yhteinen tavoite, joka on välttämätön ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi”, sanoo rehtori Juha-Matti Saksa

”Sähköinen liikenne sekä uusiutuvan energian, kuten aurinkosähkön ja tuulivoiman, hyödyntäminen vetytalouden rakentamiseen Suomessa ovat tärkeitä tulevaisuuden ratkaisuja, joiden eteen olemme tehneet paljon töitä. Viime vuonna laajensimme perspektiiviämme tekniikan ja kauppatieteiden lisäksi yhteiskunta- ja viestintätieteisiin.”

Työhyvinvointi parani LUTissa viime vuonna. Myös opiskelijat ovat tutkitusti tyytyväisiä ilmapiiriin ja opetukseen.

”Yhteisöllisyys on aina ollut luttilaisten vahvuus”, rehtori Saksa kiteyttää.

LUTin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius omien suorien päästöjen osalta vuoden 2024 loppuun mennessä. Lisäksi esimerkiksi kampuksella ruokailemisesta, liikematkoista ja työmatkaliikenteestä syntyviä epäsuoria päästöjä pyritään vähentämään myös jatkossa. 

Hiilijalanjäljen ohessa LUTin ilmastotekojen vaikuttavuutta arvioidaan kädenjäljen näkökulmasta. Kädenjälki tarkoittaa yliopiston toiminnan, kuten koulutuksen ja tutkimuksen, tuottamaa myönteistä vaikutusta yhteiskunnan ja yritysten ilmastotoimiin. 

”LUT myös rahoittaa hankkeita, jotka pienentävät yliopiston hiilijalanjälkeä jatkossa tai auttavat muita organisaatioita pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Tämä puolestaan kasvattaa LUTin kädenjälkeä”, toteaa vastuullisuuspäällikkö Hanna-Leena Ottelin.

Lisätietoja:

Lue myös:

left

Tilaa Curious People -uutiskirje

right

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.