Valintakoe

Valintakoe pidetään tiistaina 2.6.2020 klo 12.00-15.00. Valintakokeeseen osallistuvat kaikki muut hakijat, paitsi jo todistusvalinnassa hyväksytyt. Huom! Hakijat, jotka eivät tule valituksi todistusvalinnassa haluamaansa ylempään hakukohteeseen, voivat osallistua valintakokeeseen.

Vuoden 2020 valintakoe perustuu lukion opetussuunnitelman mukaisiin oppimääriin (opetushallituksen määräys 60/011/2015, opetussuunnitelma 1.8.2016 alkaen):

  • Taloustieto (YH2)
  • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1)
  • Tilastot ja todennäköisyys (MAB5) tai Todennäköisyys ja tilastot (MAA10). Valintakokeeseen riittää kumpi tahansa matematiikan oppimäärä.

    Lisäksi mahdollisesti kokeessa jaettavaan aineistoon.

KOEPAIKKA
Valintakoepaikka valitaan hakulomakkeella ja ilmoitus on sitova. Koetilaisuuteen ei lähetetä erillistä kutsua.

Ohjeet LUT-yliopiston Lappeenrannan kampukselle saapumiseen löydät Saapumisohje -sivultamme. Salijako on nähtävillä koepäivänä yliopiston pääaulassa, josta on myös opastukset koesaleihin. Olethan ajoissa paikalla.

KOKEESEEN MUKAAN
Valintakokeessa tarvitaan kuulakärkikynä ja kuvallinen henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, henkilökortti, kuvallinen KELA-kortti).
Valintakokeeseen osallistuville annetaan käyttöön peruslaskutoimitukset käsittävä laskin. Omien laskimien käyttö on kielletty.
Koesaliin saa tuoda juoman kirkkaassa läpinäkyvässä pullossa, jossa ei ole etikettejä. Muita eväitä ei saa tuoda. Eväitä koskevasta rajoituksesta voidaan poiketa terveydellisten (esim. diabetes) seikkojen perusteella. Ole tarvittaessa asiasta yhteydessä yliopiston hakupalveluihin viimeistään kolme viikkoa ennen koetta.

Koetilanteessa ei saa olla mukana sähköisiä viestimiä (esim. kännykkä). Myös rannekellot tulee olla poissa koetilanteesta.

Jos tarvitset todistusta (esim. varusmiespalveluksessa olevat) valintakokeeseen osallistumisesta, saat sen pyytämällä valvojalta palauttaessasi vastauslomakkeen.

RUOKAILU (Lappeenrannan kampus)
Lounasta ja välipalaa voit ostaa kampusalueelta. Yliopiston päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on Kampuskioski, toisessa kerroksessa ravintola LUT Buffet ja kolmannessa kerroksessa Street Cafe.