Valintakoe

Valintakoe on tiistaina 8.6.2021 klo 12.00-15.00. 

Valintakokeeseen osallistuvat kaikki muut hakijat, paitsi jo todistusvalinnassa hyväksytyt. Huom! Hakijat, jotka eivät tule valituksi todistusvalinnassa haluamaansa ylempään hakukohteeseen, voivat osallistua valintakokeeseen.

Päivitys 31.5.2021:
Lappeenrannassa valintakokeensa tekevät hakijat ovat saaneet 31.5.2021 henkilökohtaisen sähköpostiviestin (Saapumis- ja hakijanohje kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeeseen) hakulomakkeella ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

Hakijoiden saapuminen Lapppeenrannan kampukselle (sisältää sekä LUT-yliopiston että LAB-ammattikorkeakoulun tilat) on porrastettu ja olemme hakijoita vastassa koepäivänä kullakin saapumispaikalla.

Päivitys 15.3.2021:
Valintakoe järjestetään fyysistä läsnäoloa vaativana kokeena. Hakijoille tiedotetaan erikseen, jos koronatilanteeseen liittyen annetaan kevään aikana viranomaismääräyksiä, joilla on vaikutusta valintakokeiden järjestämiseen (Unifin tiedote 15.3.2021).

Koe- ja paikkakuntakohtaiset ohjeet julkaistaan myöhemmin. Seuraa tätä sivua ja sähköpostiasi.

Hakija ilmoittaa sitovasti koepaikkansa hakulomakkeella Opintopolussa. Valintakoe tehdään sillä kielellä, joka on ko. yliopiston opetus- ja tutkintokieli. LUTssa valintakoekysymykset ja kokeessa mahdollisesti jaettava aineisto ovat suomen kielellä.

Vuoden 2021 valintakokeet perustuvat lukion opetussuunnitelman mukaisiin oppimääriin (opetushallituksen määräys 60/011/2015, opetussuunnitelma 1.8.2016 alkaen):

  • Taloustieto (YH2)
  • Ihminen ympäristön ja yhteiskunnan muutoksessa (HI1)
  • Tilastot ja todennäköisyys (MAB5) tai Todennäköisyys ja tilastot (MAA10). Valintakokeeseen riittää kumpi tahansa matematiikan oppimäärä.

Lisäksi mahdollisesti kokeessa jaettavaan aineistoon.


Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

Valintakokeeseen osallistuva voi hakea vammansa, sairautensa tai vastaavan erityisen syyn perusteella erityisjärjestelyjä valintakokeeseen. Esimerkiksi hakija, jolla on lukihäiriö, voi saada lisäaikaa kokeen suorittamiseen. Yksilöllisiä järjestelyjä tulee hakea 7.4.2021 klo 15 mennessä.

Ohjeet yksilöllisten järjestelyiden hakemiseen kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeeseen, joka tehdään LUT-yliopistolla Lappeenrannassa.
 

Hakupalveluiden yhteystiedot

LUT-yliopisto
Hakupalvelut
PL 20 (Yliopistonkatu 34)
53851 Lappeenranta

Suomenkielisten koulutusten opiskelijavalinnat:
hakijapalvelut@lut.fi

Kauppatieteiden suomenkieliset valinnat: puh. 0400 295 150

Tekniikan suomenkieliset valinnat: puh. 0400 295 130

Englanninkielisten koulutusten opiskelijavalinnat:
admission@lut.fi