Saapumisohje LUTin Lappeenrannan kampukselle

Lappeenranta on helposti saavutettavissa kaikkialta Suomesta. Valtatiet 6 ja 13 risteävät kaupungissa ja junayhteydet ovat sujuvat.

LUT-yliopisto sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta, osoitteessa Yliopistonkatu 34, 53850 Lappeenranta.

Pysäköinti

Pysäköintikartta. Vieraspysäköinnin lupa varataan puhelinnumerosta 029 446 2669.

Vieraspysäköintipaikan auton rekisterinumero ilmoitetaan puhelinnumeroon 029 446 2669, pysäköintioikeus tarkistetaan rekisterinumeron perusteella.

Vieraspysäköintilupa tarvitaan arkisin klo 8-15 välillä. Iltaisin ja viikonloppuisin sekä valintakoepäivinä (touko-kesäkuu) kaikki pysäköintipaikat ovat vapaassa käytössä eikä rekisterinumeroa silloin tarvitse ilmoittaa.

Bussilla

Paikallisliikenteen linjat 1, 3 ja 5 kulkevat hieman eri reittejä keskustan ja yliopiston välillä (kesto linjasta ja lähtöpaikasta riippuen 20-30 min). Linjoista 1 ja 5 ovat ympärivuotisia, ja linja 3 noudattelee koulujen lukuvuoden aikatauluja. Voit hakea sopivaa yhteyttä Lappeenrannan paikallisliikenteen reittioppaasta.

Keskustasta yliopistolle pääsee 5 linjaa käyttäen 10 ja 40 yli tasatunnin ja 1 linjaa käyttäen 15 ja 45 yli tasatunnin.

Yliopistolta keskustaan pääsee 5 linjaa käyttäen 00 ja 30 yli tasatunnin ja 1 linjaa käyttäen 15 ja 45 yli tasatunnin.

Kaukoliikenteen bussit Lappeenrantaan saapuvat Matkakeskukseen, josta jatkoyhteytenä yliopistolle toimivat paikallisbussit 3 ja 5.

Junalla

VR:n Joensuun suunnan junat pysähtyvät Lappeenrannassa. Junamatka Helsingistä kestää noin 2 h, Lahdesta noin 1 h 10 min, Kouvolasta noin 40 min sekä Joensuusta noin 2 h 30 min.

Lappeenrannan rautatieasema sijaitsee Matkakeskuksessa, noin 8 kilometrin päässä yliopistolta. Rautatieaseman bussipysäkki on nimeltään Matkakeskus, ja sen kautta kulkevat yliopistolle linjat 3 ja 5. Matka kesto linjasta riippuen 20-30 min. Voit hakea sopivaa yhteyttä Lappeenrannan paikallisliikenteen reittioppaasta.

Rautatieaseman yhteydessä on on myös taksitolppa. Taksikeskuksen puhelinnumero on 0200 60 400.

Kaupunkipyörällä

Kesäkaudella voit liikkua yliopistolle myös kaupunkipyörillä, joita saat käyttöösi aikaveloituksella (esim. 30 min, 4 h, 1 pv) kaupalliselta palveluntarjoajalta. Yliopistolla sijaitsee yksi palvelun pyöräasemista.

Ota yhteyttä

Kestävuusmuutoksen tutkimusryhmä

  • Laboratorion johtaja: Ympäristöjohtamisen professori Lassi Linnanen lassi.linnanen@lut.fi
  • Tutkimusryhmä keskittyy muun muassa ilmastonmuutoksen hillintään, kestävyyden edistämiseen, kiertotalouteen ja kuluttajan rooliin kestävyysmuutoksessa
  • 1 professori, 3 apulaisprofessoria, 1 tutkijatohtori, 5 nuorempaa tutkijaa ja 2-3 tutkimusapulaista
  • Tutkimusaiheina muun muassa: kiertotalous tekstiiliteollisuudessa, jakamistalous, metsäteollisuuden korkean jalostusarvon tuotteet, henkilökohtainen päästökauppa, biolhiilen käyttö hiilen sidonnassa, hiilinegatiiviset teknologiat