LUT University Curious people alumnitapahtuma

Lukuvuoden 2024–2025 ensimmäisessä Curious People -alumniwebinaarissa käydään paneelikeskustelu konetekniikan haasteista ja mahdollisuuksista tulevaisuudessa. 

Alumniwebinaari keskittyy siihen, millaiselta konetekniikan tulevaisuus näyttää ja mitä ovat alan kehittyvät menetelmät, tekniikat ja trendit. Lisäksi keskustelussa tarkastellaan tulevaisuuden nousevia konetekniikan liiketoimintamalleja ja sitä, millaisia vaikutuksia alan kehityksellä on perinteisiin työtehtäviin.

Panelisteinamme on neljä uutta konetekniikan professoriamme, Grzegorz Orzechowski, Humberto Almeida Jr, Masoud Moshtaghi ja Henrik Ebel, joten keskustelussa syvennytään myös siihen, mikä on LUTin rooli edellä mainittujen asioiden kehittämisessä ja millaista konetekniikan tutkimusta LUTissa tehdään. Paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii professori Aki Mikkola, koneesuunnittelun visionääri ja edelläkävijä.

Webinaari on englanninkielinen. Ilmoittaudu mukaan tästä.
 

Panelistit

Humberto Almeida Jr. toimii komposiittimateriaalien ja kiintoainemekaniikan apulaisprofessorina LUT-yliopiston konetekniikan laitoksella. Hänen tutkimuksensa keskittyy ensisijaisesti kuituvahvisteisten komposiittien mekaniikkaan hyödyntäen sekä kehittyneitä laskennallisia että kokeellisia menetelmiä. 

Grzegorz Orzechowski on apulaisprofessori Lahdessa Sustainable Mechatronics / Mechanical Engineering -koulutusohjelmassa. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt hydrauliikan erilaiseen mallintamiseen ja simulointiin. 

Henrik Ebel on LUTin konetekniikan laitoksen virka-apulaisprofessori keskittyen dynamiikkaan ja ohjaukseen. Hänellä on laaja kokemus simulaatiotieteen, robotiikan, ohjauksen ja koneoppimisen ohjaamisesta ja suorittamisesta. Hänen tutkimuksensa keskeiset painopisteet ja lähtökohdat syntyvät yleensä mukana olevien järjestelmien mekaanisen dynamiikan monimutkaisuudesta. 

Masoud Moshtaghin puhujaesittely julkaistaan myöhemmin. 

 

Ohjelma

16.30 Welcome to Curious People Alumni Webinar, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

16.35 The Future of Mechanical Engineering
Aki Mikkola, Grzegorz Orzechowski, Humberto Almeida Jr, Masoud Moshtaghi, and Henrik Ebel, LUT School of Engineering Sciences, Mechanical Engineering

17.05 Questions from the audience

17.20 Closing words, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

Welcome!