Julkaistu 20.4.2022
Päivitetty 14.12.2023
Lasse Konttinen
Suurimmat ohjelmasta saamani hyödyt ovat uuden johtamiskokonaisuuden oppiminen sekä opintojen aikaiset keskustelut – niistä sain uutta ajateltavaa omaan päivittäiseen tekemiseen.
Lasse Konttinen
Analyysipäällikkö, Caruna Networks Oy

Työtehtäväni painottuvat kovan tiedon käyttämisen lisäksi pehmeän tiedon hyödyntämiseen, minkä takia tietojohtaminen tuntui erittäin sopivalta yhdistelmältä. Lisäksi minulla oli hyviä kokemuksia LUTista Controllerin asiantuntijaohjelmassa opiskelusta.

Suurimmat ohjelmasta saamani hyödyt ovat uuden johtamiskokonaisuuden oppiminen sekä opintojen aikaiset keskustelut – niistä sain uutta ajateltavaa omaan päivittäiseen tekemiseen. Lähiopiskelupäivät pääkaupunkiseudulla sekä käytännönläheinen opetus olivat ehdottomasti ohjelman vahvuuksia.

Työn, opintojen ja vapaa-ajan yhdistämisessä tärkeintä oli sopivan tasapainon ja opiskelurytmin löytäminen. Pyrin suorittamaan kaikki harjoitustyöni työnantajani kautta. Kartoitin mm. Carunan tietopääoman ja prosessit kehitysehdotuksien kera, tein kyselytutkimuksen Carunan uudistumiskyvystä ja luovuudesta ORCI-mallin avulla sekä vertailin tilastollisten menetelmien kykyä ennustaa seuraavan vuorokauden tuntikohtaista sähkönkulutusta.

Moni yritys panostaa vahvasti datalla johtamiseen, mutta suurempi kokonaisuus eli tietojohtaminen on mielestäni alihyödynnetty. Ohjelma sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kovan ja pehmeän tiedon hyödyntämisestä rakenteellisella ja järjestelmällisellä tavalla. Itselläni jo hieman kutkuttaa mielessä LUT EMBA.

Lasse Konttinen
Analyysipäällikkö

Caruna Networks Oy

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.