LUT-yliopisto on uteliaiden yliopisto

right

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me etsimme ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisellamme. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Tartumme asioihin, joita maailma tarvitsee, mutta joita muut pitävät jopa mahdottomina.

Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa, mutta mielenmaisemamme on tavoitettavissa missä tahansa.

right

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.

Pakkaustekniikka

left

LUTin pakkaustekniikan tutkimus keskittyy erityisesti ympäristön kannalta kestävien pakkausratkaisuiden valmistukseen liittyviin koneisiin, prosesseihin ja työkaluihin.

Tutkimusaiheita ovat muun muassa:

  • pakkausmateriaalien konvertointi
  • kuitupohjaiset pakkausmateriaalit
  • biopohjaiset päällysteet ja niiden konvertointi pakkauksiksi
right

Energia

left

LUT-yliopisto on energiatutkimuksen johtava yliopisto. Kehitämme ratkaisuja Suomen ja jopa koko Euroopan tarpeisiin. Tutkimusaiheitamme ovat muun muassa:

Energiaselontekomme kuvaa Suomen energiajärjestelmän tilaa, haasteita ja kehitysmahdollisuuksia. Kirjoittamiseen osallistui 19 oman alansa asiantuntijaa energiajärjestelmien tiedekunnasta.

right

LUT-yliopisto julkaisi kattavan energiaselonteon

Energiaselonteko kuvaa Suomen energiajärjestelmän tilaa, haasteita ja kehitysmahdollisuuksia. Lue lisää ja osallistu keskusteluun!

Tutustu myös

LUT-kauppakorkeakoulun professori Anssi Tarkiainen

Ajankohtaiset asiantuntijamme

LUT-yliopiston asiantuntijat palvelevat päättäjiä juuri nyt pinnalla olevissa aiheissa.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.