Metsä360 logo in forest
Julkaistu 26.10.2021
Päivitetty 18.5.2022

Metsä360 on tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain metsän jalostusarvoa kasvattavalle ratkaisulle, teolle tai innovaatiolle. Marjatta ja Eino Kollin Säätiö sekä LUT-yliopisto jakavat palkinnon tänä vuonna toista kertaa. Voittajan valitsevat VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara, Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama sekä lumilautailun moninkertainen maailmanmestari, metsänomistaja ja metsuri Roope Tonteri. Säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Palkintoehdokkaat ovat Kuhmon kaupungin puutuoteklusteri Woodpolis, digitaalisia metsä- ja luontoinstallaatioita tekevä mediatoimisto OiOi Collective Oy sekä Stora Enso, jonka kehittämällä puupohjaisella hiilellä voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti. Ehdokkaat valitsi LUTin, Kollin Säätiön ja Luonnonvarakeskuksen edustajista koostuva asiantuntijaryhmä.

Voittaja julkistetaan hybriditapahtumassa 18.11.

Voittaja julkistetaan kaikille avoimessa hybriditapahtumassa 18. marraskuuta klo 13.30 alkaen Lahden Tiedepäivässä. Tilaisuudessa esiintyy muun muassa aivotutkija Katri Saarikivi. Lisäksi tapahtumassa kuullaan LUTin ja Kollin Säätiön edustajien puheenvuorot. Tilaisuuden juontaa Ville Blåfield.

Lisäksi tapahtumassa palkitaan kolme nuorten metsäaiheista videota. Videokilpailu on suunnattu lukiolaisille, metsäalan opiskelijoille ja partiolaisille. Jaossa on 6 000 euroa. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria tutustumaan metsiin ja ideoimaan tulevaisuuden ratkaisuja.

LUT-yliopisto sekä Marjatta ja Eino Kollin Säätiö tekevät laajaa yhteistyötä kasvattaakseen suomalaisen metsän jalostusastetta ja tukeakseen vastuullisen biotalouden kasvua.