LUT Kandidaatti Highway

Ennakkotieto: ilmoittautuminen lukuvuoden 2021-2022 Kandidaatti Highwayhin alkaa keskiviikkona 14.7.2021 klo 12.00 ja päättyy sunnuntaina 18.7.2021 klo 23.59. Paikat jaetaan arpomalla ilmoittautumisaikana ilmoittautuneiden kesken.

LUT Kandidaatti Highway on yhden lukuvuoden kestävä ohjelma, jonka suorittaneet voivat hakea LUTin tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta avoimen yliopiston tekniikan tai kauppatieteiden väylän valintaperusteiden mukaisesti.

Tutustu LUTin tekniikan ja kauppatieteiden koulutusohjelmiin. Opinnot suoritetaan täysipäiväisesti opiskellen Lappeenrannassa.

Opinnot ovat maksullisia. Opintopassi / lukukausi maksaa 100 € eli koko lukuvuoden opinnot maksavat 200 €. Syyslukukauden passi maksetaan kahden viikon sisällä siitä, kun saat tiedon, että sinulla on Highway-paikka. Mikäli et maksa opintopassia määräajassa, peruuntuu paikkasi automaattisesti. Maksettua opintopassimaksua ei palauteta.

Ilmoittautuminen

Ohjelmaan valitaan enintään 99 opiskelijaa koulutusohjelmittain seuraavasti:

 • kauppatieteisiin 30
 • tuotantotalouteen 20
 • tietotekniikkaan 10
 • energiatekniikkaan 5
 • ympäristötekniikkaan 8
 • sähkötekniikkaan 5
 • konetekniikkaan 10
 • kemiantekniikkaan 6
 • laskennalliseen tekniikkaan 5

Ilmoittautumisaika alkaa 14.7.2021 klo 12.00 ja päättyy 18.7.2021 klo 23.59. Ilmoittautumislomake avautuu 14.7. klo 12.00.

Jos olet ollut aiemmin Highway-opiskelija, et voi ilmoittautua Highway-ohjelmaan uudestaan. Highway-opiskelijalla ei voi olla voimassa olevaa perustutkinto-opiskelijan opinto-oikeutta missään yliopistossa.

Paikkojen arvonta & Opintopassi

Highway-paikat jaetaan arpomalla ilmoittautumisaikana ilmoittautuneiden kesken. Arvonnassa huomioidaan vain yksi ilmoittautuminen / koulutusohjelma.

Arvonnan tuloksesta ilmoitetaan Highway-paikan saaneille sähköpostitse viikon 29 loppuun mennessä. Mahdollisesti vapautuvista paikoista ilmoitetaan 6.8.2021 asti.

Syyslukukauden passi 100€ tulee maksaa kahden viikon sisällä siitä, kun saat tiedon, että sinulla on Highway-paikka. Mikäli et maksa opintopassia määräajassa, peruuntuu paikkasi automaattisesti. Maksettua opintopassimaksua ei palauteta.

Orientaatioviikko 30.8.-3.9.2021 Lappeenrannassa

LUT Highway -ohjelmassa aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikko on 30.8.-3.9.2021 samaan aikaan muiden LUTissa opintonsa aloittavien kanssa. Orientaatioviikolla tutustutaan tuutorin johdolla omaan koulutusohjelmaan ja muihin opiskelijoihin, tehdään opintosuunnitelma lukuvuoden opinnoista sekä ilmoittaudutaan kursseille. Opintojen sujuva käynnistyminen edellyttää orientaatioviikolle osallistumista. Opinnot käynnistyvät 6.9.2021 alkavalla viikolla.

Opinnot

Kauppatieteiden opiskelijat suorittavat lukuvuoden aikana kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon yleisopintoja ja kieliä yhteensä vähintään 60 opintopistettä keskiarvolla 3.00.

Tuotantotalouden ja tietotekniikan opiskelijat suorittavat lukuvuoden aikana vähintään 48 opintopistettä keskiarvolla 3.00 sisältäen matematiikkaa ja muita kandidaatin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen vuoden opintoja.

Laskennallisen tekniikan opiskelijat suorittavat lukuvuoden aikana matematiikkaa, fysiikkaa ja muita koulutusohjelman kandidaatin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen vuoden opintoja vähintään 30 opintopistettä keskiarvolla 3.00.

Muiden tekniikan koulutusohjelmien opiskelijat suorittavat lukuvuoden aikana matematiikkaa, fysiikkaa ja muita koulutusohjelman kandidaatin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen vuoden opintoja vähintään 30 opintopistettä keskiarvolla 2.00.

Tekniikan alan pakolliset ja vaihtoehtoiset highway-opinnot

Kauppatieteiden pakolliset ja vaihtoehtoiset highway-opinnot

Highway-lukuvuoden aikana suoritettaviin opintoihin perehdytään orientaatioviikon aikana elokuun lopulla.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi Highway-opintojen perusteella

Jotta voi hakea LUTin tutkinto-opiskelijaksi on avoimen yliopiston väylän valintaperusteiden mukaiset opinnot suoritettava lukuvuoden 2021-22 aikana 30.6.2022 mennessä vuoden 2022 avoimen yliopiston tekniikan tai kauppatieteiden väylien valintaperusteiden mukaisesti.

Tutkinto-opiskelijan opinto-oikeus alkaa lukuvuoden 2022–2023 alusta.

Hyvä tietää

 • LUT Highway -väyläohjelman opiskelija ei ole yliopiston tutkinto-opiskelija. Et siis saa opiskelijakorttia ja siihen liittyviä palveluita ja alennuksia käyttöösi. Et voi myöskään saada opintotukea tai opintolainaa opiskelun rahoittamiseksi.
 • Valintaperusteet määrittelevät sen, minkä verran on vähintään suoritettava opintoja lukuvuoden 2021-22 aikana. Päätoimisesti opiskellen tavoite ja mahdollisuus on suorittaa kyseisen koulutusohjelman ensimmäisen vuoden opinnot n. 60 opintopistettä.
 • Opinnot tulee suorittaa lukukausien syksy -21 ja kevät -22 aikana. Opintoja ei voi siirtää esim. varusmiespalveluksen vuoksi.

Lisätietoja

lut.highway@lut.fi (käytössä vain highway -väyläohjelman ilmoittautumisaikana) tai
Armi Rissanen puh. 050 473 3553