LUT Kandidaatti Highway 2019-2020

LUT Kandidaatti Highway

LUT Kandidaatti Highway on yhden lukuvuoden kestävä ohjelma, jonka suorittaneet voivat hakea LUTin tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta avoimen yliopiston tekniikan tai kauppatieteiden väylän valintaperusteiden mukaisesti.

Tutustu LUTin tekniikan ja kauppatieteiden koulutusohjelmiin. Opinnot suoritetaan täysipäiväisesti opiskellen Lappeenrannassa.

Opinnot ovat maksullisia. Opintopassi / lukukausi maksaa 100 € eli koko lukuvuoden opinnot maksavat 200 €. Syyslukukauden passi maksetaan kahden viikon sisällä siitä, kun saat tiedon, että sinulla on Highway-paikka. Mikäli et maksa opintopassia määräajassa, peruuntuu paikkasi automaattisesti. Maksettua opintopassimaksua ei palauteta.

Ilmoittautuminen

Ohjelmaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 90 opiskelijaa, joista 30 kauppatieteisiin, 20 tuotantotalouteen, 10 tietotekniikkaan ja muihin tekniikan koulutusohjelmiin (energia-, ympäristö-, sähkö-, kone-, kemiantekniikka sekä laskennallinen tekniikka ja analytiikka) yhteensä 30.

Ilmoittautumisaika alkaa 3.7.2019 klo 12.00 ja päättyy, kun paikat on täytetty tai viimeistään 31.7.2019 klo 15.00. Myös varasijalle voi ilmoittautua.

Ilmoittautumislomakkeet julkaistaan 3.7.2019 klo 12.00. Kaikki paikat ovat täynnä.

  • Ilmoittautuminen kauppatieteiden Highway-ohjelmaan 
  • Ilmoittautuminen tuotantotalouden Highway-ohjelmaan
  • Ilmoittautuminen tietotekniikan Highway-ohjelmaan
  • Ilmoittautuminen muiden tekniikan koulutusohjelmien (energia-, ympäristö-, kone-, sähkö-, kemiantekniikka sekä laskennallinen tekniikka ja analytiikka) Highway-ohjelmaan 
     
  • Ilmoittautuminen varasijalistalle (kaikki koulutusohjelmat samalla lomakkeella)

Voit ilmoittautua vain yhden koulutusohjelman Highway-ohjelmaan tai varasijalle. Vain ensimmäiseksi lähettämäsi ilmoittautumislomake huomioidaan.

Jos olet ollut lukuvuonna 2018–19 Highway-opiskelija, et voi ilmoittautua Highway-ohjelmaan uudestaan. Highway-opiskelijalla ei voi olla voimassa olevaa perustutkinto-opiskelijan opinto-oikeutta missään yliopistossa.

Varasijalistaa käsitellään sitä mukaan, kun paikkoja mahdollisesti vapautuu, 31.7.2019 klo 15.00 asti. Tämän jälkeen varasijalta ei enää oteta ilmoittautuneita mukaan.

Orientaatioviikko 26.–30.8.2019 Lappeenrannassa

LUT Highway -ohjelmassa aloittavien opiskelijoiden orientaatioviikko on 26.–30. elokuuta samaan aikaan muiden LUTissa opintonsa aloittavien kanssa. Orientaatioviikolla tutustutaan tuutorin johdolla omaan koulutusohjelmaan ja muihin opiskelijoihin, tehdään opintosuunnitelma lukuvuoden opinnoista sekä ilmoittaudutaan kursseille. Opintojen sujuva käynnistyminen edellyttää orientaatioviikolle osallistumista. Opinnot käynnistyvät 2.9.2019 alkavalla viikolla.

Opinnot

Kauppatieteiden opiskelijoiden tavoite on suorittaa lukuvuoden aikana kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon yleisopintoja ja kieliä yhteensä vähintään 60 opintopistettä keskiarvolla 3.00.

Tuotantotalouden ja tietotekniikan opiskelijoiden tavoite on suorittaa lukuvuoden aikana vähintään 48 opintopistettä keskiarvolla 3.00 sisältäen matematiikkaa ja muita kandidaatin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen vuoden opintoja.

Muiden tekniikan koulutusohjelmien opiskelijoiden tavoite on suorittaa lukuvuoden aikana matematiikkaa, fysiikkaa ja muita koulutusohjelman kandidaatin tutkintoon kuuluvia ensimmäisen vuoden opintoja vähintään 30 opintopistettä keskiarvolla 2.00.

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Jotta voi hakea LUTn tutkinto-opiskelijaksi on avoimen yliopiston väylän valintaperusteiden mukaiset on opinnot suoritettava lukuvuoden 2019–20 aikana 31.7.2020 mennessä avoimen yliopiston vuoden 2020 tekniikan tai kauppatieteiden väylien valintaperusteiden mukaisesti.

Tutkinto-opiskelijan opinto-oikeus alkaa lukuvuodesta 2020–2021.

Hyvä tietää

LUT Highway -väyläohjelman opiskelija ei ole yliopiston tutkinto-opiskelija. Et siis saa opiskelijakorttia ja siihen liittyviä palveluita ja alennuksia käyttöösi. Et voi myöskään saada opintotukea tai opintolainaa opiskelun rahoittamiseksi.